گوشی گلکسی s10 در فوریه سال 2019 به بازار عرضه شد. دمونتاژ این گوشی نشان می دهد که برخلاف دیگر گوشی های جدید، این دیوایس حرف های زیادی دارد. در این مقاله می خواهیم به کالبد شکافی گوشی سامسونگ گلکسی s10 بپردازیم و قطعات داخلی آن را با مدل قبلی آن یعنی +s9 بپردازیم.
گوشی سامسونگ گلکسی s10:
نکته ی خوب درمورد این گوشی این است که نمایشگر و قاب پشتی هر دو به یک فریم میانی متصل شده اند. این ویژگی به شما این امکان را می دهد تا به سادگی صفحه را بدون نیاز به جداسازی کامل قطعات تعویض کنید.
در مقایسه ی ظاهری بین گلکسی s10 و +s9 می توان به این نکته رسید که گلکسی s10 از نظر اندازه و وزن از +s9 کوچک تر و سبک تر است. نمایشگر گوشی اس 10 ، Dynamic AMOLED لمسی خازنی است اما اس 9 پلاس لمسی خازنی از نوع Super AMOLED می باشد.
کالبد شکافی سامسونگ گلکسی s10:
پیش از شروع کالبد شکافی این گوشی بهتر است از اطلاعات موجود در گوشی یک نسخه ی پشتیبان تهیه کنید. این نکته را به یاد داشته باشید که هر تغییرات در مادربرد می تواند به حذف شدن تمامی اطلاعات شما منجر شود؛ از این رو سعی کنید از اطلاعات خود یک نسخه ی پشتیبان داشته باشید.
دیگر ویژگی های گوشی s10:
- باتری 3400 میلی آمپر
- دارای حافظه 8 گیگابایت RAM LP-DDR4X + 128 یا 512 گیگابایت حافظه داخلی (پشتیبانی از کارت MicroSD تا 512 گیگابایت)
- پردازنده گرافیک Mali G76 MP12
- پردازنده هشت هسته ای Exynos 820 (8nm) (2×2.73GHz Mongoose M4 & 2×2.31GHz Cortex-A75 & 4×1.95GHz Cortex-A55)
- صفحه نمایش بدون حاشیه Quad HD + Super AMOLED (6.1 اینچ)
- دارای سیستم عامل Android 9.0 Pie
ابزار مورد نیاز:
مرحله ی اول:
پیش از شروع کار کالبد شکافی نیاز است تا گوشی موبایل را خاموش کنیم. برای خاموش کردن گوشی گلکسی s10 نیاز است تا دکمه ی خاموش / روشن سمت راست گوشی را برای چند ثانیه نگه دارید و با انتخاب گزینه ی switch off خاموش شدن گوشی را تائید کنید.
مرحله ی دوم:
برای کالبد شکافی این گوشی دقیقا همانند s6 از گرما استفاده می کنیم تا بتوانیم قاب پشتی موبایل را باز کنیم. برای باز کردن قاب پشتی فقط کافی است آن را برای بیست الی سی ثانیه با سشوار گرم کنید. این کار چسب های قاب پشتی را نرم تر می کند تا راحت تر بتوانید آن را باز کنید.
مرحله ی سوم:
با کمک اسپاتول شکاف کوچکی را ایجاد کنید. باز کردن قاب پشتی موبایل این مدل سامسونگ به سختی مدل های دیگر (s9، s8، s7 و s6) است اما نکته ی خوبی که وجود دارد این است که سنسور اثر انگشت این گوشی بر روی قاب پشتی موبایل وجود ندارد. در مدل هایی که سنسور اثر انگشت بر روی قاب پشتی قرار دارد باید مراقب باشید تا به کابل آن آسیب نزنید.
مرحله ی چهارم:
حالا پیک را آهسته کنار شکاف ایجاد شده توسط اسپاتول قرار دهید. وقتی پیک به خوبی قرار گرفت می توانید اسپاتول را آهسته جدا کنید سپس پیک را آهسته دور تا دور گوشی بچرخانید تا قاب پشتی آهسته جدا شود.
مرحله ی پنجم:
پس از اینکه پیک را دور گوشی چرخاندید می توانید آهسته و با کمک دست قاب پشتی را باز کنید.
مرحله ی ششم:
با کمک پیچ گوشتی فیلیپس، 15 پیچ مشخص شده در تصویر بالا را باز کنید.
مرحله ی هفتم:
در این مرحله فقط کافی است تا از قاب باز کن پلاستیکی استفاده کنید و آن را اهرم زیر شاسی داخلی و آنتن NFC قرار دهید تا از دستگاه جدا شود.
مرحله ی هشتم:
آنتن NFC و شاسی داخلی گوشی سامسونگ s10 شما با موفقیت از دستگاه جدا شد. حالا می توانید به باتری و بقیه ی اجزای دستگاه دسترسی داشته باشید.
مرحله ی نهم:
از آن جایی که تمامی پیچ ها باز شده اند؛ می توانید بلندگوی خارجی را نیز از دستگاه جدا کنید. جداسازی بلندگو را می توانید با دست انجام دهید فقط کافی است کمی بالاتر بیاورید سپس از دستگاه خارج کنید.
مرحله ی دهم:
قبل از انجام هر کاری با کمک یک قاب باز کن پلاستیکی کابل باتری را جدا کنید.
مرحله ی یازدهم:
در این مرحله گوشی را به جهت مخالف برگردانید و با سشوار برای بیست الی سی ثانیه گرم کنید. توجه داشته باشید که بیش از اندازه این کار را انجام ندهید چرا که می تواند به ال سی دی گوشی یا باتری آسیب برساند. این گرما دهی برای شل تر شدن چسب باتری است.
مرحله ی دوازدهم:
حالا می توانید یک کاردک پلاستیکی را در زیر باتری اهرم قرار دهید تا باتری از دستگاه جدا شود. توجه داشته باشید که این کار را حتما با ابزار پلاستیکی انجام دهید چرا که می تواند به باتری آسیب برساند.
مرحله ی سیزدهم:
باتری گوشی s10 شما با موفقیت از دستگاه جدا شده است. اگر باتری گوشی سامسونگ s10 شما معیوب است و قصد دارید آن را تعویض کنید؛ می توانید توی این مرحله تعویض کنید.
مرحله ی چهاردهم:
اگر بخواهیم باتری دو گوشی s10 و +S9 را مقایسه کنیم؛ می توانیم به این نکته اشاره کنیم که اندازه ی هر دو باتری یکسان به نظر می رسند اما به خاطر تفاوت های مهم دیگر نمی توان آن را جایگزین یک دیگر کرد. اندازه مشابه تقریباً برای همان ظرفیت باتری گوشی S10، 3400 میلی آمپر و ظرفیت باتری گوشی S9+، 3500 میلی آمپر است.
مرحله ی پانزدهم:
دوربین جلویی گوشی سامسونگ S10 را می توانید با اهرم قرار دادن قاب باز کن پلاستیکی ( همانند تصویر بالا) جدا کنید.
مرحله ی شانزدهم:
پس از آزاد شدن دوربین می توانید با دست آن را از دستگاه جدا کنید و در محیط امن قرار دهید.
مرحله ی هفدهم:
لازم است تا آهسته قطعات و کابل های متصل به مادربرد را جدا کنیم تا بتوانیم آن را بیرون بکشیم. برای این کار ابتدا با کمک قاب باز کن پلاستیکی کابل مشخص شده در تصویر را باز کنید.
مرحله ی هجدهم:
در این مرحله با کمک همان ابزار، جک مشخص شده در تصویر بالا را باز کنید. سامسونگ برخلاف وسوسه ی دیگر برندها، همچنان از جک در این گوشی استفاده کرده است.
مرحله ی نوزدهم:
سه پیچ مشخص شده در تصویر برای مادربرد هستند پس با کمک پیچ گوشتی فیلیپس، این سه پیچ را باز کنید.
مرحله ی بیستم:
این مرحله را می توانستید پس از خاموش شدن گوشی نیز انجام دهید. به کمک سوزن مخصوص که در جعبه ی گوشی قرار دارد؛ خشاب سیم کارت، سیم کارت و کارت حافظه ی آن را جدا کنید.
مرحله ی بیست و یکم:
بالاخره در این مرحله می توانید مادربرد گوشی را جدا کنید. برای جداسازی مادربرد بهتر است قاب باز کن پلاستیکی را اهرم قرار دهید در زیر مادربرد، تا آهسته از دستگاه جدا شود.
مرحله ی بیست و دوم:
پس از جداسازی مادربرد، با کمک قاب باز کن پلاستیکی می توانید دوربین عقبی را از دستگاه جدا کنید.
مرحله ی بیست و سوم:
برای جدا سازی دوربین سه گانه باید قسمت مشخص شده در تصویر را نیز باز کنید.
مرحله ی بیست و چهارم:
بعد از باز کردن دو قسمت مشخص شده، با کمک دست می توانید دوربین را آزاد کنید.
مرحله ی بیست و پنجم:
دوربین گوشی های S10 و +S9 را برای مقایسه کنار هم قرار دادیم. گلکسی +S9 ، دارای دوربین دوگانه ی 12 مگاپیکسل (f/1.5-2.4, 26mm, 1/2.55″, 1.4 µm, دوگانه Pixel PDAF) + 12MP (f/2.4, 52mm, 1/3.6″, 1 µm, AF), OIS, فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز, زوم اپتیکال 2 برابر, فلش LED می باشد اما گوشی سامسونگ S10 دارای دوربین سه گانه 12 مگاپیکسل, f/1.5-2.4, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, دوگانه Pixel PDAF, OIS
12 مگاپیکسل, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/3.6″, 1.0µm, AF, OIS, زوم اپتیکال 2 برابر
16 مگاپیکسل, f/2.2, 12mm (ultrawide), 1.0µm می باشد.
مرحله ی بیست و ششم:
با بررسی دقیق تر مادربرد متوجه می شویم که همان طور که در تصویر مشخص شده است؛ فلت بزرگی دارد. نکته ی بدی که وجود دارد این است که کانکتور شارژر نیز لحیم کاری شده، این پدیده ای نوظهور است. (آخرین مورد در گلکسی S3 بود)
البته نکته ی بدتری نیز وجود دارد و این است که کانکتور شارژر بسیار پیچیده جوش خوردند زیرا نقاط پیچ نامرئی هستند و به سختی می توان پیدا کرد.
مرحله ی بیست و هفتم:
خب همان طور که در تصویر مشخص است؛ سنسور مجاورت و روشنایی نیز جوش داده شده است.
مرحله ی بیست و هشتم:
با مقایسه ی مادربرد دو گوشی می توان گفت مادربرد گلکسی S10 بزرگتر است البته اندازه ی این گوشی نسبت به +S9 کوچک تر است. این بزرگتر بودن مادربرد به خاطر لحیم شدن اجزای مختلف همچون دوربین عقبی گوشی، کانکتور شارژر و… بر روی آن است.
مرحله ی بیست و نهم:
در این مرحله کمی دستگاه را با سشوار گرم می کنیم تا بتوانیم ویبراتور را به راحتی آزاد کنیم.
مرحله ی سی ام:
با کمک پیچ گوشتی سرصاف می توانید ویبراتور را آزاد کنید. برای این کار فقط کافی است پیچ گوشتی را اهرم قرار دهید تا آهسته ویبراتور آزاد شود.
مرحله ی سی و یکم: کالبد شکافی s10
دوباره از سشوار استفاده می کنیم تا چسب بلندگوی داخلی را نرم تر کند.
مرحله ی سی و دوم:
حالا می توانید از اسپاتول استفاده کنید و بلندگوی داخلی را آزاد کنید.
مرحله ی سی و سوم: کالبد شکافی s10
با کمی دقت می توان گفت صفحه ی نمایش این دو گوشی شبیه به هم هستند. با این تفاوت که اجزای S10 در قسمت مخالف گوشی دیگر است.
مرحله ی سی و چهارم: کالبد شکافی s10
در این مرحله تمامی اجزا و قطعات گوشی گلکسی S10 شما جدا شده است. و کار کالبد شکافی به پایین رسیده است.