اندروید خام چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟
اندروید خام – اندروید از محبوب ترین سیستم عامل های مورد استفاده در دستگاه های مختلف مانند تلفن های همراه و تبلت می باشد. اگر به حوزه نرم افزاری موبایل های هوشمند علاقه داشته باشید، احتمالاً با عبارتی به نام اندروید خام روبرو شده اید. پس حتماً سوالی مبنی بر این که اندروید خام چیست و چه ویژگی هایی دارد، برایتان پیش آمده است.
در این مقاله قصد داریم تا به طور مفصل با اندروید خام و خصوصیات آن آشنا شویم؛ همراه ما باشید.
اندروید خام چیست ؟
برای جواب به سوال اندروید خام چیست ؛ ابتدا باید این موضوع را بدانیدکه اندروید یک سیستم عامل متن باز یا همان opensource (اپن سورس) می باشد. یعنی اینکه دسترسی به کدهای اصلی (source code) اندروید برای تولید کنندگان و توسعه دهندگان تلفن های همراه فراهم می شود، تا با توجه به سلیقه و نیاز شرکتها تغییراتی ایجاد کرده و پوسته سفارشی سازی شده را برای محصولات خود توسعه دهند.
پس می توان دریافت که اندروید خام که بنام Stock Android و یا Pure Android شناخته می شود؛ در اصل سیستم عامل پایه اندروید می باشد که توسط گوگل طراحی شده و منتشر می گردد و شرکت های سازنده تلفن همراه و سایر توسعه دهندگان، تغییری در این نسخه ایجاد نمی کنند.
سیستم عامل گوشی های اندوریدی
باتوجه به تعاریفی که بیان شد می توان نتیجه گرفت، سیستم عاملی که بر روی اکثر گوشی های اندوریدی وجود دارد؛ در حقیقت ترکیبی از اندروید خام و پوسته های متنوعی است که بر روی اندروید اصلی استفاده می شود. بنابراین ظاهر و عملکرد نسخه ای که از سوی شرکت های مختلف ارائه می شود با نسخه اصلی متفاوت می شود.
بنابراین در بسیاری از گوشی های تلفن همراه سیستم عامل آن اندروید بوده اما مواردی همچون برنامه های اختصاصی، لانچر و… به آن اضافه شده است. از جمله این پوسته های سفارشی می توان به سامسونگ اکسپرینس (Samsung Experience) ، اچ تی سی سنس (htc sense) ، EMUI شرکت هواووی و… اشاره کرد. البته برخی از رام های کاستوم شباهت زیادی به اندروید خام دارد.
مزایا و معایب استفاده از اندروید خام چیست ؟
در پاسخ به معایب اندروید خام باید گفت که با استفاده از این نسخه دیگر به پوسته هایی که شرکت های مختلف تولید می کنند دسترسی نداشته و نمی توان بسیاری از برنامه ها و رابط کاربری نسخه های سفارش سازی شده را استفاده کرد. با این حال استفاده از اندروید خام نسبت به رام های سفارشی اندروید، مزیت های متعددی دارد که در موارد زیر به آنها اشاره کرده ایم.
بحث امنیتی و آپدیت ها
با استفاده از اندروید خام امنیت بیشتری برای دستگاه ایجاد می شود. از آنجایی که شرکت های سازنده بر روی این نسخه تغییرات متفاوتی اعمال می کنند، انتشار آپدیت جدید برای تمامی محصولات بسیار دیر به دیر انجام می شود. در صورتی که شرکت گوگل با شناسایی ضعف های امنیتی هر چند کوچک، سریعاً آپدیت جدید منتشر کرده و کسانی که از Stock Android استفاده می کنند، می توانند به سرعت آپدیت های جدید را مشاهده کرده و به آن دسترسی داشته باشند.
رابط کاربری آسان
باید گفت که طراحی اندروید خام ساده تر از رام های سفارشی بوده و کسانی که به تازگی از تلفن های اندرویدی استفاده می کنند، می توانند به راحتی از امکانات این نسخه استفاده نمایند. همچنین سرعت کار با دستگاه نیز افزایش پیدا می کند.
استفاده از برنامه های کمتر و کاربردی
در اندروید خام دیگر برنامه های Bloatware که برنامه های پیش فرض شرکت های مختلف هستند، بر روی این نسخه وجود ندارد. بنابراین دیگر نیازی نیست برای حذف برنامه های از قبل نصب شده گوشی را روت کنید. همچنین برنامه های کمتر باعث می شود تا کار با این اندروید راحت تر باشد.
از طرفی چون در اندروید خام برنامه های کمتری نصب می شود، پس حافظه دستگاه کمتر اشغال شده و سرعت دستگاه بالاتر می رود. همچنین میزان مصرف باتری نیز کاهش داشته و ترافیک اینترنت کمتری استفاده می شود، چرا که بسیاری از برنامه های مختلف بر روی آن نصب نشده است.
عملکرد بهتر دستگاه
در صورتی که با مشکل پر شدن حافظه گوشی مواجه می شوید، این نسخه یک پیشنهاد خوب می تواند باشد. چرا که نرم افزارهای کمتری نسبت به رام های سفارشی دارد، پس حجم کمتری را اشغال می کند و راندمان دستگاه بالاتر می رود. در نسخه های سفارشی گاهی به دلیل باگ یا طراحی نادرست یک نرم افزار، مشکلات بسیاری برای گوشی به وجود می آید که در این نسخه مشاهده نمی شود.
همچنین در رام های سفارشی ممکن است به جهت محدودیت هایی که در پردازش پس زمینه دستگاه وجود دارد، اعلان ها با تأخیر ظاهر شوند که در اندروید خام با این مشکل روبرو نیستید.
اندروید خام در چه دستگاه هایی استفاده شده است؟
عمدتاً دستگاه هایی که توسط شرکت گوگل ساخته می شود، از اندروید خام استفاده شده است مانند گوشی های سری پیکسل (Pixel) و نکسوس (Nexus) . همچنین در برخی از محصولات لنوو نیز از Stock Android استفاده شده است البته برندهای دیگری نیز وجود دارد که از این نسخه استفاده می کنند.
در ادامه شرکت گوگل به اندروید خام امکانات بیشتری اضافه کرد و نسخه جدیدی به نام اندروید وان Android One را روانه باز کرد. سپس نسخه جایگزین اندروید وان نیز با نام اندروید گو ارائه شد. نسخه گو بسیار سبک تر شده و برای گوشی های اقتصادی ایجاد شده است.
در این نسخه بسیاری از برنامه های پیش فرض وجود ندارد و می توانید نسخه لایت یا گو برنامه های مختلف را بر روی گوشی هایی که دارای اندروید گو هستند؛ نصب کنید.
سخن پایانی
به طور کلی استفاده از اندروید خام در دستگاه های ساخت شرکت گوگل بیشتر دیده می شود که البته مزایای خاص خود را نیز دارا می باشد. در صورتی که موبایل شما دچار مشکلات سخت افزاری و یا نرم افزاری شده باشد، برای تعمیرات موبایل و اطلاعات بیشتر می توانید به این قسمت مراجعه کنید.
همچنین اگر علاقه مند به آموزش تعمیرات موبایل هستید، برای کسب اطلاع از بخش های آموزشی و سایر شرایط می توانید به اینجا مراجعه نمایید.