آموزشی

بیس باند گوشی چیست و چه نقشی دارد؟

بیس باند چیست – اگر به روند تغییر و تحول تلفن های همراه نگاهی بیاندازیم، مشاهده می کنیم که تلفن های قدیمی که تنها برای برقراری تماس از آنها استفاده می شد، جای خود را به تلفن های هوشمند داده اند. به این ترتیب شاهد نسل جدیدی از گوشی های هوشمند هستیم که امکانات متعددی در اختیار ما قرار می دهند. اما چه چیز زمینه ساز این اتفاق است؟ در این مقاله قصد داریم تا با مفهومی با نام بیس باند در تلفن های همراه آشنا شویم که به نوعی ساختار اسمارت فون ها را تشکیل می دهند.

 

بیس باند چیست ؟

بیس باند (Baseband) یکی از اصلی ترین قطعات در گوشی های هوشمند به حساب می آیند. بیس باند در اصل تمامی عملیاتی که با امواج رادیویی در ارتباط هستند را پشتیبانی می کند و نقش یک مودم را در تلفن های همراه دارد.

آی سی بیس باند در تلفن های هوشمند و تبلت ها، انتقال سلولی را کنترل می کند. در اصل این تراشه داخل گوشی، داده ها را به فرکانس تبدیل می کرده و از آن استفاده می کند. در ادامه با مفهوم بیس باند بیشتر آشنا می شوید.

 

ای سی بیس باند

آشنایی با نقش بیس باند در گوشی هوشمند

برای جواب به سوال بیس باند چیست ، قبل از هر نکته ای بهتر است به طور تخصصی با مفهوم اینترنت آشنا شویم. اینترنت در اصل از شبکه های رایانه ای بهم پیوسته تشکیل شده که این سامانه از مجموعه پروتکل های اینترنت، برای ارتباطات استفاده می کند. این شبکه های رایانه ای نیز خود از امواج رادیویی تشکیل شده اند.

 

نقش بیس باند در اتصال به اینترنت

در حال حاضر با اینترنت های نسل جدید مانند 3G، 4G، 4 LTEو… روبرو هستیم. در واقع این شبکه ها پروتکل های پیچیده ای هستند و برای اینکه بتوانید کارهایی از قبیل درخواست بسته اینترنتی، مدیریت بسته و همین طور انتقال اطلاعات آن به اپراتور تلفن همراه را انجام دهید، باید پردازنده گوشی قدرت بسیار زیادی داشته باشد.

بنابراین برای اینکه این کارها به درستی توسط گوشی انجام شود، داخل آن از قطعه بیس باند استفاده می کنند. این قطعه مدیریت و کنترل امواج رادیویی را برعهده دارد. به این ترتیب گوشی شما با پردازشی که آی سی بیس باند انجام می دهد به شبکه اینترنت متصل می شود. آی سی بیس باند مستقیماً با سی پی یو دستگاه در ارتباط می باشد؛ با این حال خود بیس باند نیز یک پردازشگر جدا دارد.

 

آنتن دهی گوشی با بیس باند

علاوه بر اتصال به اینترنت از دیگر وظایف بیس باند، آنتن دهی تلفن همراه است. چنانچه آی سی بیس باند آسیب ببیند، گوشی شما نمی تواند به شبکه مخابراتی دسترسی پیدا کند و در نتیجه آنتن به حالت No Service در آمده و بلوتوث و وایرلس دستگاه غیر فعال می شود.

 

معرفی نسخه بیس باند

نسخه بیس باند گوشی در اصل یک میان افزار (Firmware) است که تمامی دستگاه های رادیویی از جمله وای فای، بلوتوث، دیتای موبایل، جی پی اس و… را کنترل می کند. در گوشی های اندروید می توانید نسخه بیس باند را در setting قسمت about phone و baseband version مشاهده کنید.

 

بیس باند گوشی های آیفون

در گوشی های ایفون، بیس باند از یک نرم افزار سطح پایین تشکیل شده که روی سخت افزار مودم اجرا می شود و وظیفه آن ارسال و دریافت داده ها، تماس های تلفنی و …. است. با ارتقا بیس باند آیفون می توانید عملکرد آن را بهبود ببخشید.

همچنین بیس باند در آیفون یکی از دلایلی است که دستگاه قفل می شود. به طور مثال خرید یک آیفون آنلاک شده می تواند به این معنا باشد که قفل بیس باند ندارد. در واقع هک قفل بیس باند برای اجازه استفاده از قفل نرم افزاری و جیلبریک آیفون ضروری است.

به طور کلی مشکلات بیس باند در آیفون 7 بسیار رایج بوده و کاربران را با مشکل عدم آنتن دهی گوشی مواجه می کند.

خرید و تعمیر آی سی بیس باند

در صورتی که آی سی بیس باند دستگاه شما دچار مشکل شده است می توانید برای تعمیر آن به این قسمت مراجعه کنید.

شرکت آسان جی اس ام از عرضه کنندگان آی سی بیس باند گوشی های مختلف می باشد. برای مشاهده قیمت ها و خرید این محصول به این بخش مراجعه نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *