تفاوت ال سی دی اورجینال و کپی
یکی از مشکلاتی که ممکن است در گوشی های هوشمند رخ دهد، خراب شدن ال سی دی آنهاست. ال سی دی گوشی های امروزی با کیفیت بالا، اندازه بزرگ و رزولوشن خوب در بسیاری از موارد گران قیمت ترین قطعه سخت افزاری محسوب میشود. بنابراین، تعمیر و تعویض آن هزینه بالایی دارد. در حالی که استفاده از ال سی دی های غیر اورجینال و کپی، یک راه حل ارزان تر برای تعمیر گوشیها است. با این حال، ال سی دی های کپی در مقایسه با ال سی دی های اورجینال کیفیت کمتری دارند و قیمت آنها هم پایینتر است. بنابراین، اگرچه به ظاهر تعمیر و تعویض ال سی دی با استفاده از ال سی دی های کپی هزینه کمتری دارد، اما تفاوت ال سی دی اورجینال و کپی باید مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله، به بررسی این تفاوتها میپردازیم.
ال سی دی اورجینال (OEM) چیست؟
لوازم جانبی یا قطعات الکترونیکی که به صورت اورجینال یا OEM شناخته میشوند، از طرف شرکت سازنده گوشیهای همراه تأیید شده و روانه بازار میشوند. اصطلاح OEM مخفف عبارت Original Equipment Manufacturer (تولید کننده تجهیزات اصلی) است. اگر این واژه در کنار نام قطعهی خاصی نوشته شود، به این معناست که آن قطعه به صورت کاملا اورجینال توسط شرکت سازنده دستگاه تولید شده و کیفیت عالی و منطبق با استانداردهای قطعه اصلی را به همراه خواهد داشت. البته باید در نظر گرفت که قطعات الکترونیکی OEM گرانتر از مدلهای دیگر هستند، اما معمولا در حین تعمیر گوشی، بهترین پیشنهاد برای تعویض قطعه، استفاده از ال سی دی اورجینال یا OEM است. قطعات الکترونیکی اورجینال، کیفیت بسیار بالایی دارند و هیچ تفاوتی با قطعات فابریک گوشی نخواهند داشت.
ال سی دی های کپی (High Copy) چیست؟
بجز ال سی دی های اورجینال، یک دسته دیگر از ال سی دی هایی وجود دارند که به ال سی دی هایکپی (High Copy) معروفند. این ال سی دی ها با اصطلاحات دیگری مانند ال سی دی درجه یک، ال سی دی کپی، ال سی دی چینی، ال سی دی گرید A، ال سی دی گرید A+ و غیره نیز شناخته میشوند. ال سی دی هایکپی به طور رسمی توسط شرکت سازنده گوشی تولید نمیشوند و تایید شرکت سازنده را ندارند. این ال سی دی ها توسط شرکت های واسط دیگری تولید میشوند که اغلب چینی هستند. کیفیت ال سی دی هایکپی در مقایسه با ال سی دی اورجینال گوشی موبایل پایین تر است و طبیعتا قیمت کمتری هم دارند. با استفاده از ال سی دی هایکپی در تعمیر گوشی موبایل میتوانید هزینه را کاهش دهید. اما نصب ال سی دی هایکپی تنها مزیتی است که در اختیارتان قرار میدهد.
تفاوت ال سی دی اورجینال و ال سی دی های کپی
تفاوت های اساسی بین ال سی دی های اصلی و ال سی دی های کپی در موارد زیر قابل مشاهده است:
- کیفیت تصویر و شدت رنگ: ال سی دی های اصلی گوشی موبایل نسبت به ال سی دی هایکپی کیفیت تصویر بهتری دارند و شادابی نمایش داده شده در آن ها بسیار بیشتر است. ال سی دی هایکپی معمولا در تفکیکپذیری رنگ ها و شدت رنگ ها کمی ضعیف عمل میکنند و مقایسه تصویر نمایش داده شده در ال سی دی های اصلی و کپی با یکدیگر، این اختلاف را بیشتر مشخص میکند
- روشنایی ال سی دی: ال سی دی های اورجینال در طول عمر کاری دستگاه بهترین وضعیت روشنایی را حفظ میکنند و نسبت به ال سی دی هایکپی، ماندگاری بیشتری در این زمینه دارند. روشنایی بیشتر به معنای بهتر بودن وضوح تصویر در محیط های باز و تحت تابش نور است که باعث میشود در محیط هایی با نور بیشتر، کار با دستگاه بسیار راحتتر باشد. البته LCD هایکپی با مشکلاتی مانند کاهش روشنایی در طول عمر کاری دستگاه روبرو میشوند که باعث شده است کار با آن ها در شرایط نور کم و در محیط های باز، به شدت مشکل باشد.
- اگرچه ال سی دی های کپی قیمت ارزان تری نسبت به ال سی دی های اورجینال دارند، اما تفاوت های بسیاری با این نوع ال سی دی ها وجود دارد. در بسیاری از موارد، ال سی دی های کپی دوام و عمر کاربری کمتری نسبت به ال سی دی های اورجینال دارند و در شرایط مشابه زودتر خراب میشوند.
- یکی از مهمترین تفاوت هایی که میتوان در بین ال سی دی های اورجینال و کپی توجه داشت، کیفیت عملکرد تاچ آن ها است. ال سی دی اورجینال با کیفیت عملکرد بسیار بالایی همراه است و به صورت دقیق و بدون هیچگونه باگ و تاخیری عمل میکند. در حالی که برخی از ال سی دی های کپی به خوبی کار نمیکنند و در گاهی مواقع سرعت عملکرد تاخیر دارد، که این موضوع برای کاربران بسیار آزاردهنده است.
- ضمن اینکه، هزینه ال سی دی های کپی به طور متوسط بسیار کمتر از ال سی دی های اورجینال است. با این حال، لازم است به یاد داشته باشیم که با خرید ال سی دی های کپی، کیفیت دستگاه و نوع عملکرد آن به مراتب کاهش پیدا میکند. بنابراین، پیشنهاد میکنیم برای خرید ال سی دی اورجینال هزینه کنید و از کیفیت بالای آن لذت ببرید.
چه زمانی از LCD هایکپی استفاده کنیم؟
ما باور داریم در برخی مواقع، نصب ال سی دی های کپی میتواند گزینهای مناسبتر نسبت به ال سی دی اورجینال باشد. اما در چه شرایطی و به چه دلیل؟ بهطور مثال، فرض کنید که شما دو گوشی مختلف دارید، یکی از آنها میانرده است و تنها برای تماسگیری استفاده میشود. در صورت خرابی ال سی دی این گوشی، نصب ال سی دی کپی میتواند گزینهای مناسبتر از نصب ال سی دی اورجینال باشد. در این حالت، عملکرد گوشی حفظ شده و همچنین هزینه تعمیر کاهش پیدا میکند. البته این امر به سلیقه و نیاز هر کاربر بستگی دارد و برخی افراد حتی در چنین شرایطی هم ترجیح میدهند ال سی دی اورجینال را نصب کنند.
چگونه ال سی دی اورجینال را از ال سی دی هایکپی تشخیص دهیم؟
احتمالا این سؤال به ذهن شما خطور کرده که چگونه میتوانیم ال سی دی اورجینال (OEM) را از نسخههای کپی (High Copy) تشخیص دهیم؟ با شناسایی تفاوتهای بین این دو نوع LCD گوشیهای موبایل میتوانیم آنها را از یکدیگر تمایز داده و تشخیص دهیم. در اینجا به برخی از روشهای اصلی تشخیص LCD اورجینال از LCD کپی میپردازیم:
کیفیت محتوا: کیفیت محتوایی که ال سی دی اورجینال در گوشیهای موبایل ارائه میدهد، در مقایسه با کیفیت محتوای LCD های کپی، بسیار بیشتر است. بنابراین، اگر دو LCD را در شرایط مشابه کنار هم قرار دهید، متوجه خواهید شد کدام یک از آنها ال سی دی اورجینال و کدام یک LCD کپی است. این روش یکی از سادهترین روشهای موجود برای تشخیص LCD های کپی از OEM محسوب میشود.
پدهای روی کابل: در 90 درصد ال سی دی های اورجینال، سعی شده است پدهای محافظ بسیار نرمی روی کابل آنها یا حداقل بخشهای مهمی از کابل نصب گردد تا بدین صورت از آسیب دیدن کابل جلوگیری شود، اما در LCD های کپی به این مسئله توجه نشده و اغلب پدی روی کابلهای LCD نصب نیست. اگر هم پدی روی بخشهایی از کابل نصب باشد، پد بیکیفیتی بوده و زبر و سخت خواهد بود.
تفاوتهای بین ال سی دی های اورجینال و کپی در چند جزئیات مهمی وجود دارد. در اکثر موارد، روی دو سمت هر یک از کابل های ال سی دی اورجینال لوگوی شرکت سازنده حک شده است. این مورد به ویژه در ال سی دی های شرکت اپل مشاهده میشود، اما در ال سی دی هایکپی از لوگوی اپل خبری نیست.
همچنین در ال سی دی اورجینال، پد و چسب نگهدارندهای که برای محافظت از سنسور نور محیط بکار رفته، با کیفیت بسیار خوبی ساخته شده است. اما در LCD هایکپی اینطور نیست و در بسیاری از موارد دیده شده که اصلا پد محافظ پشت سنسور نور گوشی نصب نمیگردد.
در ال سی دی های اورجینال، لنز دوربین سلفی با نگهدارنده های خاص و با کیفیتی پر شده و بدین ترتیب از لنز دوربین سلفی گوشی محافظت به عمل میآید. اما در ال سی دی هایکپی به این مسئله توجه نشده و فقط مکان سادهای برای لنز دوربین سلفی گوشی در آن تعبیه میشود. به همین دلیل، در انتخاب ال سی دی برای گوشی خود، باید به جزئیات مثل این موارد توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
بررسی شمارههای سریال: در السیدیهای اصلی، شمارههای سریال بهطور عمومی کمی کدر و با حروفی کوچکتر نصب میشوند. اما در السیدیهای کپی، شمارههای سریال بهطور بیش از حد روشن و واضح هستند و فونت آنها نیز بزرگتر از حد است. به ظاهر شرکتهای سازنده السیدی کپی تلاش میکنند تا شمارههای سریال قطعات و السیدیهای خود را بهطور بیش از اندازه واضح و جذاب طراحی کنند تا بهطور جعلی نشان دهند که کیفیت خوبی دارند.
یکی از روشهای شناسایی ال سی دی اورجینال از کپی آنها، بررسی شماره سریال است. در ال سی دی های اورجینال شماره سریال معمولا کدرتر و با فونت کوچکتری نوشته شده و به همین دلیل مشخص نیست. اما در ال سی دی های کپی، شماره سریال عموما بسیار روشن و با فونت بزرگی نوشته میشود که به عنوان دلیلی برای کیفیت مطلوب آنها نشان داده میشود.
بررسی لبههای فریم ال سی دی هم میتواند به عنوان یکی از روشهای شناسایی ال سی دی اورجینال باشد. در ال سی دی های OEM، لبه های فریم بسیار صیقلی و یکنواخت هستند و نوعی ناهمواری در آنها وجود ندارد. اما در ال سی دی های کپی، با کشیدن انگشت در لبههای فریم ال سی دی، ناهمواریهایی قابل مشاهده هستند.
همچنین، بررسی زرق و برق پنل نیز میتواند به عنوان روشی برای شناسایی ال سی دی اورجینال استفاده شود. در ال سی دی های کپی، سعی میشود پنل بسیار براق طراحی شود و به همین دلیل بسیاری از آنها حالتی غیرمعمول دارند. اما در ال سی دی های اورجینال، پنلها اغلب مات تر هستند و براقیت کمتری دارند.
در نهایت، توصیه میشود همیشه ال سی دی خود را از فروشگاههای مطمئن و با شناخته شدگی خریداری کنید.
از کجا مطمئن شویم تعمیرکار ال سی دی اورجینال را در گوشی نصب میکند؟
برای اطمینان از اینکه تعمیرکار شما ال سی دی اورجینال یا OEM را در گوشی شما نصب میکند، بهتر است تعمیر گوشی را به یک مرجع قابل اعتماد واگذار کنید. هرچند تعداد تعمیرکارانی که ممکن است ال سی دی هایکپی را به جای OEM در گوشی مشتریان نصب کنند بسیار کم است، اما بهتر است همیشه برای هر شرایطی آماده باشید و با دقت عمل کنید. برخی از تعمیرکاران موبایل به جای استفاده از یک ال سی دی جدید OEM در حین تعویض ال سی دی گوشی مشتری، ال سی دی یک گوشی معیوب و مشابه اما با ال سی دی سالم را مورد استفاده قرار میدهند و بدین ترتیب سود کلانی را به جیب میزنند. برای اینکه از این وضعیت جلوگیری کنید، بهتر است تعمیر موبایل خود را به یک مرجع قابل اعتماد بسپارید تا از این نوع شیادی جلوگیری شود.