جلوگیری از هک گوشی – هک شدن گوشی موبایل یکی از بزرگترین کابوس های کاربران گوشی های هوشمند است. امروزه هک شدن گوشی موبایل بسیار رایج و ساده شده است. اگر به این موضوع که گوشی شما هک شده مشکوک هستید یا می خواهید جلوگیری از هک گوشی هوشمند خود کنید حتما این مقاله ی آسان جی اس ام را از دست ندهید.
از کجا بفهمیم هک شدیم؟
برای فهمیدن اینکه گوشی شما هک شده است می توانید نشانه های مختلفی را بررسی کنید. در ادامه به بررسی برخی از این نشانه ها می پردازیم:
- اگر به تازگی کارهایی همچون واگذاری تلفن همراهتان به دیگران، نصب اپلیکیشن جدید، دریافت پیام و ایمیل ناشناس و کمتر شدن سرعت گوشی خود را تجربه کرده اید احتمالا هک شده اید.
- اگر متوجه ی ارسال و دریافت پیامک یا داده ای بدون دخالت شما شدید؛ می تواند به خاطر هک شدن گوشی شما باشد.
- گاهی اوقات گوشی شما زود به زود شارژ خالی می کند. این نشانه نیز نشانه ای از هک شدن گوشی موبایل است.
- یکی دیگر از نشانه های هک شدن گوشی موبایل، قرار گرفتن همه ایمیل های ارسال شده ی شما در قسمت اسپم است.
- داغ کردن بیش از اندازه ی گوشی نیز می تواند نشانه ی هک شدن موبایل باشد.
- یکی از نشانه های عجیب هک شدن موبایل، اتصال به سایتی است که سرچ نکرده اید برای مثال شما گوگل کروم را برای ورود انتخاب کردید اما صفحه ی دیگری به شما نمایش داده می شود.
- در برخی موارد کند شدن سرعت اپلیکیشن ها به خصوص پیام رسان ها نیز می تواند نشانه ی هک شدن تلفن همراه شما باشد.
- در برخی از موارد هکرها برنامه هایی را در گوشی قربانیان خود نصب می کنند که این برنامه ها بدون اطلاع کاربر تماس های زیادی را با خارج از کشور برقرار می کنند و درنتیجه هزینه های زیادی را به کاربر تحمیل می کنند. اگر این اتفاق برای شما رخ داد به احتمال قوی گوشی شما هک شده است.
- نویز در تماس های تلفنی عادی است اما اگر میزان نویز از حد نرمال فراتر رود یا سیگنال های دریافتی گوشی شما کاهش یابد؛ به احتمال زیاد گوشی شما هک شده است.
چه طور از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنیم؟
از نصب اپلیکیشن های ناشناس دوری کنید!
تا حد ممکن برنامه های مورد تایید گوگل پلی و آیتونز را دانلود کنید.
کلیک بر روی لینک های ناشناس ممنوع!
خواهشا بدون دلیل بر روی هیچ لینک ناشناسی کلیک نکنید. این لینک ها می تواند به هکرها اجازه دسترسی به اطلاعات گوشی شما را بدهد.
حواستان به شبکه های اجتماعی باشد:
پیشنهاد می کنیم به طور مکرر قسمت active session مربوط به شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام را چک کرده و دستگاههایی غیر از گوشی و لپتاپ خود را غیر فعال کنید.
از نام کاربری و رمز عبور خود محافظت کنید:
تحت هیچ شرایطی یوزرنیم و پسورد خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
از آنتی ویروس ها کمک بگیرید:
نصب یک آنتیویروس قدرتمند و آپدیتشده در گوشی را فراموش نکنید. ترجیحا از آنتی ویروس های نام آشنا با خرید لایسنس استفاده کنید.
حواستان به برنامه های نصب شده بر روی گوشی موبایلتان باشد:
لیست اپلیشکن های خود را دائما چک کنید و آنهایی که نمیشناسید را حذف نمایید.
تائید دو مرحله ای یا two step verification:
تایید دو مرحله ای ثبت نام در تمام شبکه های اجتماعی را فعال کنید. با این کار امکان هک کردن را به حداقل می رسانید.
کلام آخر:
اگر کاربر گوشی های هوشمند هستید تمام تلاش خود را بکنید تا از اطلاعات دستگاه خود به خوبی نگهداری کنید اما اگر گوشی شما هک شد؛ پیش از هر اقدامی از فایل های مهم و ضروری خود یک نسخه ی پشتیبان تهیه کنید. پس از پشتیبان گیری حتما گوشی موبایل خود را فلش کنید.
البته این نکته را به یاد داشته باشید که اگر از طریق پیام ها و تماس هک شده باشید نیاز است تا سیم کارت خود را نیز تعویض کنید.