علت باد كردن و تورم باتري گوشي موبایل
شاید شما هم تا به حال با این مشکل مواجه شده باشید که باتری گوشی هوشمندتان به طرز عجیبی تورم و باد کرده باشد. در این مقاله میخواهیم به علت باد كردن باتري گوشي و دلایل آن بپردازیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
تمامی دستگاههای الکترونیکی که بهصورت قابلحمل و بدون اتصال مستقیم به برق عمل میکنند، از باتری استفاده میکنند. این شامل لپتاپ، تبلت، گوشی، دستبند و ساعت هوشمند و دیگر دستگاهها میشود. باتری این دستگاهها قابل شارژ است و باتریهای لیتیوم یونی بهترین نوع باتریهای شارژ شونده برای استفاده در این دستگاهها هستند. در باتریهای لیتیوم یونی، شارژ با حرکت یونهای لیتیوم از الکترود منفی به سمت مثبت انجام میگیرد و در هنگام شارژ، این روند عکس میشود. با این حال، این نوع باتریها همچنان با باورهای غلطی درباره خود روبرو هستند که پیشنهاد میدهیم پیش از هر چیز با مطالعه مقاله ” باور غلط و اشتباه رایج در مورد باتری گوشی موبایل ” اطلاعات لازم را کسب کنید.
باتری های لیتیوم یونی در گوشی های موبایل ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند که مخصوصا برای کاربران مزاحمت آور باشند. یکی از این مشکلات، خالی شدن سریع باتری است که برای جلوگیری از آن، می توان از روش هایی که در مقاله “آموزش جلوگیری از خالی شدن شارژ باتری گوشی موبایل” توضیح داده شده استفاده کرد. این نوع باتری ها به مرور توان شارژدهی و ظرفیت کمتری خواهند داشت، که این مشکل ناشی از ساختار و ماهیت باتری است و هیچ راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد. یکی از مشکلات دیگری که ممکن است با باتری گوشی های موبایل رخ دهد، مسئله تورم یا باد کردن باتری است. در این مقاله، به دلیل بروز این مشکل و راه حل های مقابله با آن پرداخته خواهد شد. با ما همراه باشید تا از این مشکلات آگاه شوید.
مشکل تورم یا باد کردن باتری موبایل
تورم یا باد کردن باتری گوشی موبایل یک مشکل شایع و خطرناک است که ممکن است در هر لحظه باعث انفجار باتری شود. این مشکل در صورت بروز، باعث تغییر شکل و ورم باتری میشود و حتی ممکن است باعث جدا شدن قاب پشت گوشی شود. این مشکل ممکن است با شدت های مختلفی رخ دهد و در بعضی موارد حتی قابل چشم پوشی هم باشد. در عوض، اگر این مشکل در باتری گوشی شما رخ داده است، بهتر است از استفاده از گوشی خودداری کنید و باید اقدام به تعمیر یا تعویض باتری کنید. برای جلوگیری از بروز این مشکل نیز، باید از باتری های با کیفیت و از شرکت های معتبر استفاده کنید و در هنگام شارژ کردن باتری، توجه داشته باشید که به مدت طولانی از شارژر برقی استفاده نکنید و همچنین باید از شارژر اصلی گوشی استفاده کنید.
دلیل باد کردن باتری گوشی چیست؟
در دنیای امروز، بیشتر ما از گوشیهای هوشمند استفاده میکنیم و باتریهای لیتیوم یونی همیشه یکی از نیازمندیهای آنها بوده است. اما، هنگامی که باتری گوشی شما تورم کرده و یا باد کرده است، ممکن است از دسترسی به دستگاه خود محروم شوید. علاوه بر این، برای سلامتی و ایمنی شما و دستگاه خود نیز مشکلاتی ایجاد میشود.
اگرچه دلایل باد کردن یا ورم کردن باتری لیتیوم یونی میتواند متنوع باشد، اما برخی از این دلایل را میتوان برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر پیش بینی کرد. در برخی موارد، طراحی نادرست باتری، تولید نامناسب، یا عدم رعایت شرایط حمل و نقل و نگهداری ممکن است باعث ورم یا تورم باتری شود. همچنین، تمام شدن عمر باتری نیز میتواند باعث تورم باتری شود.
اما عامل اصلی باد کردن باتری گوشی موبایل به کاربران خود برمیگردد. استفاده نادرست، بیش از حد شارژ کردن، استفاده از شارژرهای غیر اصلی یا استاندارد، و نداشتن توجه به مسائل خاصی مانند دمای محیط، همه این موارد میتوانند باعث تورم باتری شوند. برای حفظ سلامت و عمر طولانی باتری، بهتر است از شارژرهای اصلی و استاندارد استفاده شود.
همانطور که پیشتر بیان شد، تورم و باد کردن باتری گوشی موبایل ممکن است به دلیل چندین عامل مختلفی از جمله اورشارژ کردن بیش از حد، زمان کارکرد طولانی مدت، دمای بالای محیط و غیره باشد. اما در بیشتر موارد، عامل اصلی این مشکل، اورشارژ کردن باتری بیش از حد است.
هنگام باد کردن باتری موبایل چه کنیم؟
قبل از هر اقدامی، به شدت توصیه میکنیم نکات ایمنی را در نظر بگیرید. در صورتی که باتری لیتیوم یونی موبایل شما متورم شده و شدت تورم در آن زیاد است، احتمال انفجار و آتش گرفتن آن وجود دارد. برای همین، باید به نکات ایمنی دقت کرد و هیچگاه گوشی را شارژ نکرده و با گرما و سرما در تماس مستقیم نگه نداشت. در صورت امکان، باتری را از گوشی جدا کنید و در محلی که دور از دسترس است، نگه دارید. اگر نتوانستید به صورت شخصی باتری را جدا کنید، بهتر است هیچ ریسکی را نپذیرید. همچنین بهتر است باتری متورم شده را در زیر زمین دفن کنید.
اما نکته مهم در اینجا این است که باید برای جلوگیری از تورم یا باد کردن باتری گوشی هوشمند خود، به برخی موارد اصلی توجه ویژه داشته باشید. همانطور که میدانید، پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین اگر این مشکل را میشناسید، سعی کنید از عواملی که ممکن است منجر به تورم باتری گوشی شوند، دوری کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش تست باتری موبایل با مولتی متر
راه های جلوگیری از تورم و باد کردن باتری گوشی موبایل
چندین نکته و توصیه برای جلوگیری از تورم باتری گوشی هوشمندتان وجود دارد. اولین نکته این است که باید از شارژر مناسب، اصل و اورجینال استفاده کنید. این روزها در بازار شارژرهای جعلی و بی کیفیت بسیار زیاد عرضه میشوند که ممکن است از نظر ظاهر هیچ تفاوتی با شارژهای اورجینال و اصل نداشته باشند. استفاده از این مدل شارژرها از اصلی ترین دلایلی است که میتواند منجر به بروز مشکل تورم یا باد کردن باتری گوشی شود. بنابراین، همیشه سعی کنید از شارژهای اورجینال، اصل و قابل اعتماد برای شارژ کردن باتری گوشی خود استفاده کنید تا با مسئله داغ شدن بیش از اندازه باتری یا اورشارژ رو به رو نشوید.
توصیه دیگر این است که برای مدت زمان طولانی گوشی را به شارژ نزنید. داغ شدن بیش از اندازه باتری گوشی علاوه بر کاهش کیفیت و عمر آن میتواند منجر به تورم و باد کردن باتری شود. زمانی که گوشی خود را برای زمان های طولانی به شارژ بزنید دقیقا همین حالت رخ میدهد و باتری گوشی شما بیش از اندازه داغ میشود و پتانسیل تورم و باد کردن در آن افزایش مییابد. در بسیاری از موارد دیده شده که تکرار این موضوع و زدن گوشی برای مدت زمان های طولانی به شارژر منجر به باد کردن باتری میشود.
– هرگز به باتری گوشی اجازه ندهید با آب در تماس باشد، همیشه باید در محیط خشک و خنک نگه داشته شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
– باتری های لیتیوم یونی بعد از حدود 2 تا 3 سال از ظرفیت اولیه خود از دست میدهند و بهتر است در این زمان باتری را تعویض کنید.
– ورم یا باد کردن باتری ممکن است به دلیل تماس با آب، قرار دادن باتری در مکان های گرم و آفتابی، یا عدم تعویض به موقع باشد. بنابراین باید برای جلوگیری از این مشکلات باتری را به موقع تعویض کرده و در محیط خشک و خنک نگه دارید.
موارد ذکر شده نکاتی هستند که باید رعایت کنید تا از باد کردن و تورم باتری گوشی موبایل خود جلوگیری کنید. در این مطلب سعی کردیم تا به طور کامل علت باد كردن باتري گوشي موبایل را بررسی و راه های جلوگیری از آن را برای شما بیان کنیم. برای تهیه باتری های اورجینال موبایل نیز میتوانید به صفحه باتری گوشی موبایل مراجعه کنید.