معرفی انواع فلت گوشی و علائم خرابی آن
فلت چیست؟
فلتها مجموعهای از سیمهایی هستند که به صورت و موازی کنار هم قرار گرفتهاند و اتصال قطعات داخلی گوشیها را ممکن میکنند. این نوع کابل به علت کم حجم و کم هزینه بودن، انعطاف پذیری و کاربرد بالا جایگاه ویژهای در دستگاههای الکترونیکی مانند موبایل، تبلت و لپ تاپها دارند.
کابل های تعمیرات موبایل یا همان Flexible Flat Cable چیست؟
همراه با پیشرفت فناوری، قطعات جانبی نیز باید پیشرفت میکردند و دیگر جایی برای قطعات قدیمی که علاوه بر حجم ، هزینه تولید بالایی هم داشتند نبود. به این منظور کابلهای مسی قدیمی که جای زیادی را اشغال میکردند و از انعطاف کمی برخوردار بودند باید جای خود را به کابلهای جدید میدادند. اما کابلهای جدیدی که جایگزین سیمهاگرد قدیمی شدند، Flexible Flat Cable یا همان کابلهای فلت بودند که فضای کمتری در یک برد الکترونیکی را به خود اختصاص میدادند، این سیم ها علاوه بر کم حجم بودن، انعطاف پذیری بالایی نیز داشتند. این کابلها مجموعهای از سیمهای رسانا هستند که به طور موازی و تحت پوششی لاستیکی کنار هم قرار گرفته و ظاهری روبان مانند را ایجاد کردهاند. امروزه این کابلها نقش ویژهای در دستگاههای الکترونیکی و تکنولوژیهای مختلف دارند.
در واقع کابلهای فلت به دلیل انعطاف بالا، عدم شکنندگی، مقاومت بالا در برابر حرارت و نصب آسان به بهترین گزینه در تولید تلفنهای هوشمند تبدیل شدهاند.
انواع فلت در گوشی های موبایل
کابلهای فلت انواع مختلفی دارند و هرکدام کار اختصاصی خود را برعهده دارند، در چند سطر زیر به معرفی چند نمونه از آنها پرداخته شده است:
- فلت شارژ: این فلت انتقال برق از سوکت شارژ به باتری را برعهده دارد و به سوکت شارژ و باتری متصل است. از نشانههای خراب شدن این فلت، عدم شارژ شدن باتری و خالی شدن زودهنگام شارژ گوشی است.
- فلت باتری: این فلت با همکاری آی سی خازن، کنترل مقدار ولتاژ و جریان ورودی به برد و باتری را برعهده دارد. این فلت روی مدار باتری متصل میشود.
- فلت ولوم: این فلت اتصال بین دکمه ولوم و مادربرد را برقرار میکند.
- فلت آنتن: این فلت اتصال شبکه به قسمت برد را برقرار میکند باعث تقویت آنتن دهی میشود. عدم آنتن دهی و قطعی خودکار نشانههای آسیب دیدگی فلت آنتن هستند.
- فلت سنسور: این فلت باعث اتصال انواع حسگر به مادربرد میشود. عدم عملکرد سنسورهای مختلف از نشانههای خرابی این نوع فلت میباشد.
- فلت پاور: این فلت اتصال دکمه پاور و مادربرد گوشی را برقرار میکند.
- فلت دوربین: این نوع فلت متصل به دوربین است و ارتباط آن را با برد گوشی برقرار میکند. از جمله دلایل آسیب دیدگی آن میتوان به ورود مایعات و سوختگی آن اشاره کرد.
- فلت صفحه نمایش: این نوع فلت ارتباط برد و صفحه نمایش را برقرار میکند و باعث نمایش تصاویر و رنگها میشود.
- فلت تاچ: این نوع فلت پس از متصل شدن به مادربرد امکان لمس و کار با تاچ اسکیرین را فراهم میکند.
خرابی فلتهای موبایل چگونه اتفاق میافتد و چه علائمی دارد؟
برای اینکه متوجه آسیب دیدگی فلتها بشوید نیازی نیست تا حتما متخصص تعمیرات موبایل باشید، هر زمان که با عملکردی عجیب از سوی هر قسمت گوشی مواجه شدید باید این احتمال را بدهید که فلت گوشی دچار آسیب دیدگی شده باشد.
علائمی مثل شارژ نشدن، عدم آنتن دهی، اختلال در عملکرد سنسورها یا تار شدن و پرش تصاویر از جمله علائم خرابی فلتهای مختلف میباشد.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در زمان استفادهی هرروزه یا در حین تعمیرات موبایل پیش بیاید، آسیب دیدن فلت است. در صورتی که هرکدام از انواع فلت دچار خرابی شده باشند، از خود نشانههایی بروز میدهند که با بررسی آنها میتوان به دلیل و منبع اختلال پیبرد.
عمده صدماتی که توسط کاربران به فلتها وارد میشود، شامل آب خوردگی و ضربهها هستند. تعمیرکاران نیز ممکن است در زمان انجام تعمیرات اشتباه کنند و موجب آسیب دیدگی و یا پارگی فلت بشوند.
کلام آخر
تعویض فلت کاری تخصصی است و انجام آن به دانش بالایی نیاز دارد و مطمئنترین راه برای انجام آن مراجعه به یک تعمیرکار متخصص است.
همچنین می توانید برای تعمیرات گوشی و خرید انواع فلت های موبایل به این قسمت مراجعه کنید.