بریک گوشی – یکی از خطرناک ترین اتقافاتی که برای گوشی های همراه به وجود می آید این است که، گوشی خاموش شده و کاملاً بلااستفاده شود. نکته مهم این که عمدتاً این مشکل به دلیل ایرادات قسمت نرم افزاری گوشی اتفاق می افتد و سخت افزار آن کاملاً سالم می باشد.
به دلیل اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم به گوشی های بریک شده و آموزش تعمیرات آن بپردازیم. پس برای آشنایی بهتر با گوشی بریک، با ما همراه شوید.
بریک گوشی چیست ؟
زمانی که گوشی به درستی بوت نشود، روشن نشده و دیگر نمی توان از آن استفاده کرد. به همین دلیل در چنین شرایطی اصطلاحاً گفته می شود که گوشی بریک (Brick) شده است. بریک به معنای آجر بوده و یعنی یک گوشی با ارزش بلوک شده و به یک آجر تشبیه می شود.
بریک شدن گوشی به طور کلی شامل دو قسمت است:
سافت بریک (Soft-brick)
سافت بریک زمانی اتفاق می افتد که دستگاه قادر نیست به طور صحیح بوت شود و Bootloop ندارد. در چنین حالتی معمولاً گوشی روشن شده ولی هیچ تصویری نمایش داده نشده و تصویر سیاه یا سفید است. همچنین ممکن است گوشی به طور مدام بوت شده و یا در صفحه بوت هنگ کند.
یکی دیگر از علائم سافت بریک این است که هنگام روشن کردن گوشی به حالت Recovery Mode یا Download Mode می رود. اما سوال علت سافت بریک شدن گوشی چیست؟
- اشتباه در هنگام بازنویسی یا آپدیت کردن سیستم عامل گوشی؛ مانند خالی شدن شارژ باتری در این هنگام
- به وجود آمدن خطا در هنگام روت کردن دستگاه
- نصب برنامه های مخرب و ویروسی یا همان بدافزارها که باعث می شود دستگاه بوت نشده و سافت بریک شود.
- به اشتباه فلش کردن رام گوشی
- حذف کردن اشتباهی برخی اطلاعات سیستم عامل از گوشی
- تمام شدن باتری گوشی و خاموش شدن آن هنگام فلش کردن
هارد بریک (Hard-brick)
هارد بریک گوشی زمانی اتفاق می افتد که هر چقدر دکمه پاور را فشار دهید، گوشی روشن نمی شود و حتی مانند حالت سافت بریک تصویر سیاه یا سفید هم نمایان نمی شود. در واقع در چنین حالتی گوشی از نظر فنی مرده به حساب می آید و بازیابی آن تقریباً کار غیر ممکنی می شود.
در چنین مواقعی حتی زمانی که گوشی را شارژ می کنید، نیز هیچ علائمی نمایان نمی شود. بنابراین باید دستگاه شما توسط تعمیرکاران موبایل بررسی شود. اگر گوشی شما هارد بریک شده است برای تعمیرات آن به این بخش مراجعه کنید. اگر نصب رام گوشی متناسب با بیلد نامر آن نباشد، ممکن است هارد بریک رخ دهد.
آموزش تعمیر گوشی بریک شده
همان طور که متوجه شدید، بریک شدن گوشی، می تواند برای همیشه گوشی شما را از دسترس خارج کند. اما برای این مشکل راه کار های موثری هم وجود که اغلب جوابگو هستند. چند روش تعمیر گوشی بریک شده را بیان کرده ایم.
استفاده از حالت بازگشت به تنظیمات کارخانه
در ابتدا اولین کاری که باید انجام دهید تنظیمات کارخانه یا همان ریست فکتوری می باشد. برای اینکار برای اکثر گوشی های اندروید باید دکمه ولوم بالا و دکمه پاور را فشار دهید تا وارد منوی بوت شوید. در این بخش باید گزینه Reset Factory یا گزینه Clear Storage را پیدا کنید.
با انتخاب این گزینه ها گوشی شما به تنظیمات اولیه خود باز می گردد و بسیاری از اطلاعات داخل گوشی حذف می شود. در صورتی که گوشی مجدد روشن شده و بالا بیاید مشکل بریک شدن آن حل می شود.
راه دیگر اینکه دکمه ولوم پایین را نگه دارید و با دکمه پاور گوشی را روشن نمایید تا وارد حالت Recovery شوید. در این بخش باید عبارت ClockworkMod Recovery را مشاهده کنید.
سپس با دکمه ولوم پایین بر روی گزینه Advanced رفته دکمه پاور را فشار دهید. در این قسمت ابتدا Wipe Dalvik Cache را انتخاب کنید. بعد از صفحه خارج شده و گزینه Wipe Cache Partition را انتخاب و Wipe Data یا Factory Reset را انتخاب کنید تا دستگاه ریست فکتوری شود.
استفاده از نرم افزارهای تعمیر گوشی بریک شده
یکی دیگر از روش های تعمیر این گوشی ها استفاده از نرم افزارهایی است که برای این کار در نظر گرفته شده اند. در خصوص تعمیر گوشی بریک شده اندرویدی می توانید از نرم افزار broken android data extraction ا استفاده کنید.
ابتدا برنامه را بر روی کامپیوتر نصب کرده و سپس گوشی را به سیستم متصل کنید. در محیط این برنامه علائم گوشی بریک شده نمایش داده شده و مطابق با علائمی که تلفن شما دارد، آن را تعمیر می کند.
استفاده از ریستور کردن بکاپ Nandroid
Nandroid یک برنامه غیر رسمی است که از آن برای تهیه یک بکاپ کامل از گوشی استفاده می شود. در صورتی که قبلاً از دستگاه خود یک بکاپ Nandroid گرفته باشید، هنگام Brick شدن موبایل، با ریستور کردن آن مشکل دستگاه حل می شود.
برای استفاده از این روش وارد بخش Recovery شده و گزینه Restore را انتخاب کنید. سپس بکاپ Nandroid را که تهیه کرده اید را انتخاب و آن را Confirm کنید تا دستگاه بوت شود.
فلش کردن و تعویض رام گوشی
به عنوان اصلی ترین راه می توانید مجدداً رام گوشی را فلش کنید. اگر کارت حافظه دارید آن را از دستگاه خارج کرده و داخل کارت خوان قرار دهید. سپس فایل رام مورد نظر دستگاه را دانلود کرده و داخل آن کپی کنید. یکبار دیگر کارت حافظه را داخل دستگاه قرار داده و وارد حالت Recovery شده و دستگاه را بوت کنید.
سخن پایانی
به طور کلی زمانی که گوشی شما Brick می شود، بهترین کار این است که به مراکز معتبر تعمیرات موبایل مراجعه کنید. چرا که کوچکترین اشتباهی در انجام هر یک از روش های فوق ممکن است برای همیشه گوشی شما را بلااستفاده کند.
شما می توانید جهت تعمیرات گوشی بریک شده توسط تیم آسان جی اس ام به این بخش مراجعه کنید.
همچنین اگرعلاقه مند به آموزش تعمیرات موبایل هستید، جهت کسب اطلاعات بیشتر به اینجا بروید.